Bröllopsfotograf Skåne, Wedding photographer Sweden » I love storytelling, details, creativity and the Golden hour

Varför ni skall välja en professionell bröllopsfotograf

Varför ni skall välja en professionell bröllopsfotograf och inte en hobbyfotograf, släkting eller en bekant

Och hur väljer ni en fotograf som passar just er? Er bekant, är det en person som kan fotografera bröllop? För även om man är bra på att “ta kort” eller har en bra kamera så är det en helt annan sak att dokumentera ett bröllop… 

Ett bröllop är en helhet av många detaljer. En del är stora och en del är små. Dock är alla är lika viktiga. Det kan vara svårt att hålla allt i huvudet och därför är det viktigt att anlita en erfaren bröllopsfotograf. Att fotografera ett bröllop kräver noggrann planering, teknisk kunskap både när det gäller utrustning och ljusförhållanden. Dessutom behövs en stor dos erfarenhet för att uppnå bästa resultat.

Titta tillsammans på flera fotografers hemsidor och bloggar för att se vad ni tycker om deras bilder och stil och kontakta era favoriter! Alla fotografer har sitt egna bildspråk och det gäller att hitta en stil som just Ni tycker om!

Jag har många års erfarenhet som bröllopsfotograf (började 2006) och har fotograferat flera hundra bröllop. Jag kan garantera en hög kvalité på bilderna. Jag har backup om någon utrustning går sönder. Jag är professionell bildredigerare. Jag har kunskap att instruera er under porträttfotograferingen. Jag är engagerad och lägger ner mycket tid och energi för att leverera perfekta bilder. Jag är noggrann och skriver avtal som innehåller all viktig information kring bröllopet; tidpunkt, omfattning, pris, rättigheter, avbokningsregler, betalningsvillkor, leverans av bilder etc. 

Dessutom: I mina paket ingår ALLA bilderna som jag tar de timmar som jag är med och dokumenterar er dag. Bilderna får ni som högupplösta filer.

Om ni kollar omkring bland andra fotografer, som ni kanske upplever som billigare, så är det oftast bara ett specifikt antal bilder med i paketet – resten måste ni betala dyra pengar för att köpa loss… Och ni kommer att vilja ha så många bilder som möjligt från er vackra dag. 

Jag är inte en bröllopsfabrik som har som mål att massproducera bröllopsbilder och kommer aldrig någonsin att sträva efter att bli det. Jag gör hellre ett begränsat antal bröllop varje år så att jag kan använda all den nödvändiga tid som behövs på mina kunder och behålla min kreativitet och glädje. Det är på grund av er som jag kan göra det jag älskar. Jag tar det inte för givet.

Jag har kontakter med många andra leverantörer inom bröllopsbranschen och kan ge er tips när ni vill ha tag i en bra sminkös, solist eller söker efter någon som har en häst & vagn transport från kyrkan till festen. Kanske ni rentav vill ha hjälp med att välja vart ni ska hålla bröllopsfesten?

Jag ger och kräver tid. Varför och hur då? Jo genom att lära känna er. Först träffas vi på planeringsmötet där vi lär känna varandra lite mer över en fika. Mötet, som brukar vara i god tid före vigseln, är antingen hemma hos mig eller på ett mysigt café. Vid mötet kan vi i lugn och ro prata igenom era önskemål, tankar och idéer. Det är viktigt för mig att det blir som ni tänkt er, eftersom bilderna kommer att följa er hela livet. Många upplever att de får reda på mycket vid detta möte. Saker de inte har tänkt på innan bröllopet, tips och ideér från mig som har har varit med vid många bröllop – information som hjälper er i planeringen. Bor vi långt borta från varandra kan vi ta mötet på Skype.

Jag kräver tid till porträtten –  sammanlagt får det gärna vara minst 2 1/2 timme… Antingen i en följd eller att man delar upp det till 1 timme innan vigsel och 1,5 timme efter… Jag tycker det är superviktigt att ni inte känner stress på den här dagen! Det ska vara en mysig, rolig och vacker dag där fotograferingen skall ingå i dagen som en romantisk och rolig upplevelse. Inte en prestation… 

Mitt jobb som bröllopsfotograf går ut på att ge er ett fantastiskt minne med många underbara bilder som dokumenterar alla ögonblicken – både dem ni såg och dem ni inte hann uppfatta. Jag vill ge er bilder på er familj, skriva er historia i bilder och hjälpa er att minnas denna speciella dag för resten av livet. Bilder som som sedan lever vidare i generationer.

Möjlighet för att dela upp betalningen finns, så det ska inte finnas några hinder för att ni ska kunna boka fotograf med hjärtat och inte efter plånbok ♡

Brud Hilleshögs dalar 

©Bröllopsfotograf Skåne, Anna Lauridsen – Kullafoto 

 • maja - Hej!

  Jag sa gifta mig den 31/8 i Tomelilla, och söker nu efter en bröllopsfotograf. Jag undrar vilka prispaket du har att erbjuda?

  Tack på förhand!

  Mvh/MajaReplyCancel

 • Sara - Hejsan
  Jag ska gifta mig och letar efter just dig så undrar bara priset för en sådan dag?
  HelsingborgReplyCancel

  • Anna - Hej Sara! Grattis till bröllopet och tusen tack för din förfrågan! När ska du gifta dig? Du kan väl maila datum till mig så kan jag återkomma med min prislista och info till dig? Varma hälsningar Anna anna@kullafoto.infoReplyCancel

 • Victoria - Hej
  Vi ska gifta oss den 23 Augusti 2014 och vår budget är inte den största så vi undrar över dina priser?

  Mvh VictoriaReplyCancel

 • Anna - Hej Victoria! Stort grattis till bröllopet! Jag är redan bokad den dagen sedan över ett år tillbaka så tyvärr kan jag inte hjälpa er! Angående er budget så vågar jag dessvärre inte rekommendera någon som ligger i en lägre prisklass om ni samtidigt vill ha min kvalitet på bilderna. De kollegor jag brukar rekommendera när jag själv är bokad, levererar produkter och upplägg av lika hög kvalité och standard som jag gör, är lika erfarna och de ligger även i samma prissegment.

  Varma hälsningar
  AnnaReplyCancel

 • Michaela - Hej! Vi planerar att gifta oss den 4/7 nästa år och undrar om du vill skicka din prislista till oss?

  Tack!

  Mvh
  Michaela och ErikReplyCancel

  • Anna - Hej Erik & Michaela! Tusen tack för er förfrågan! Och grattis till ert bröllop ♡
   Dock är det så att jag redan är bokad till ett annat bröllop er dag, den 4/7 2015 är en väääääldigt populär dag!

   Om ni vill ha en rekommendation till några av mina duktiga kollegor hör av er!ReplyCancel

 • Lina - Hej jag undrar vad du har för olika bröllops paket och prislista. MVH LinaReplyCancel

 • Filip Cazacu - Hej! Jättefina bilder. Jag och min blivande fru gifter oss 2016-08-06. Är du tillgänglig då? Vill du skicka en prislista? Mvh FilipReplyCancel

  • Anna - Hej Filip tack för din förfrågan, jag kontaktar dig! Varma hälsningar
   AnnaReplyCancel

 • Hannah - Hej Anna! Vilka fantastiska bilder du tar. Vi planerar bröllop juni 2018 så jag undrar om du skulle kunna maila din prislista till mig? Tack på förhand! Mvh HannahReplyCancel

 • Angelica - Hej Anna!
  Vilka fantastiska bilder du tar, helt underbara. Vi ska inte gifta oss förens sommaren 2019 men jag har redan börjat titta runt lite. Kan du inte maila mig dina prisuppgifter? Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  AngelicaReplyCancel

  • Anna - Hej Angelica! Tusen tack! Jag har mailat dig min prislista och info! Det är bra att ni redan nu börjar tänka på att boka er fotograf, festlokal, kyrka, frisör etc. eftersom de mest populära leverantörerna och platserna inom branschen alltid blir tidigt uppbokade. Jag har ofta bokningar 1-2 år innan och sommaren 2018 är nästan fullbokad nu. Ha en underbar helg! ♡ AnnaReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*