Bröllopsfotograf Skåne, Wedding photographer Sweden » I love storytelling, details, creativity and the Golden hour

Tips inför provfotograferingen

Pre wedding fotografering - Oslo Norge, Fjord, bryllup, Paradisbukta, Pre wedding

Tips inför provfotograferingen

Förlovning- eller provfotografering som den oftast kallas i Sverige, har funnits i flera år nu och den är viktig av många anledningar under upptakten till ditt bröllop. Det är ett bra sätt att spendera lite kvalitets tid tillsammans innan den stora dagen, den hjälper er och er fotograf att lära känna varandra och prata om era planer för ert bröllop och den ger er fantastiska bilder av er som ett par innan ni blir Herr & Fru. Men viktigast av allt, den tillåter er att ”öva” framför kameran innan er stora dag vilket innebär att ni kommer att vara säker på att bli av med en hel del nerver!

Så hur gör man det roligt, personligt och hur får man ut det mesta av fotograferingen som ett par? Här är mina bästa tips!

©Photographer Anna Lauridsen Kullafoto

#1 Platsen

Tänk på var ni befinner dig, det är härligt att fotografera på en plats som är meningsfull för er som ett par, men som också har en mängd olika ”bakgrunder” för att göra bilderna mer spännande och ger er variation i bilderna. Stadskärnor, byar, åkrar, stränder, gårdar, sjöar, floder – alla ger fantastiska kulisser.

©Photographer Anna Lauridsen KullafotoDet är en bra idé också tänka säsong, om er fotografering är på hösten, varför inte dra nytta av de fantastiska färgerna? På vintern kan man förhoppningsvis fotografera i snön, på våren bland påskliljor eller rapsfält, på sommaren i lavendelfält eller på en sommaräng.

Byar och städer kan ge några stora, knäppa bakgrunder, elektriska skyltar eller antikaffärer, färgglada dörrar och gamla tegel ser bra ut. Om ni har ett fantastiskt hem eller kanske hyr en riktigt speciell bröllopssvit detta kan vara en bra plats för lite mer intima bilder. Naturligtvis är stranden alltid fantastisk, särskilt om det finns variation med gamla bryggor eller pirer, färgstarka strandbodar och långt gräs i sanddynerna.

Irene och Dennis maj 2016

Det är också en bra idé att tänka på er historia som ett par … om ni träffades på Starbucks, börja med att fotografera där över en kopp kaffe! Eller om ni förlovade er på våren så kan det vara passande att vi tar era bilder på en vitsippeäng!

Malin och Niklas maj 2016

#2 Hår & Make Up

Ni vill verkligen vara ert “snyggaste jag” på er engagemang session. Om du är lite av en makeup/hår-nybörjare varför inte ordna det professionellt? Många passar på att göra provsminkningen och håruppsättningen till bröllopet på morgonen innan fotograferingen.

Om du själv gör ditt hår och smink, ta dig lite extra tid och kom ihåg att bära lite mer smink än vanligt (men håll det ändå ganska naturligt) eftersom makeup ”äts” upp av kameran och inte syns lika mycket på bilderna.

Siri and Steven May 2016

#3 Kläder

Välj färger som går ihop och håll gärna samma färgpalett eftersom detta kommer att förena er i bilderna. Jag tycker också att det är fint att bära färg i stället för svart och vitt, som kan se hårt ut. Färg lyfter verkligen era fotografier. Fundera över var vi fotograferar och välj lämpliga kläder… Tänk klassiker, inga stora motiv, loggor eller formuleringar på era kläder. Inget alltför fashionabelt eftersom detta kommer att datera era bilder snabbt. Ni kan även ha med er ombyte så kan ni få stor variation i era bilder.

Cecilia och Eric Stockholm maj 2016

Om vi fotograferar där det är möjligt att klä upp sig lite så gör det! En klänning och klackar ser fantastisk ut! Eller jeans, skjorta och kavaj för killar. Det får er att känna er snyggare och det ger i sin tur fantastiska bilder.

Cecilia och Eric Stockholm maj 2016Om det är en vintersession funkar alltid jeans, en grovstickad cardigan med ett bälte, mössa, halsduk, handskar och snygga knähöga stövlar och fina gummistövlar.

Tips inför provfotograferingen

#4 Rekvisita

Tänk på vilken typ av rekvisita som funkar med fotograferingen ni har valt. Kanske ni har beslutat er för en skogspicknick? Då kan ni ha en vacker filt, en picknickkorg, gamla fina tallrikar och vacker mat som jordgubbar, muffins, oliver. Ni kan ta med en vintage tekanna eller en vacker saftflaska och glas med roliga sugrör. Om ni tänker jordgubbsplockning så skaffa en vacker korg, tänker ni skogsvinter-promenad så kanske en stickad filt att hänga runt axlarna och en termos med varm choklad kan vara bra. En blombukett är alltid fint, det ser ut som ni är på en ”date”. Om ni bestämmer er för att använda rekvisita gör det elegant! Smörgåsar i en bärkasse blir ingen vidare snygg picknick. Jag skulle kunna fortsätta i evigheter om rekvisita eftersom den verkligen kan ”göra” en bild. Det är roligt och kan hjälpa till att göra era bilder mer unika och personliga

©Photographer Anna Lauridsen Kullafoto

#5 Hobbys & Husdjur

Att integrera era fritidssysselsättningar i bilderna är ett annat sätt att göra er fotografering personlig för er som ett par. Uppenbarligen fungerar inte zumba eller squash, men både en snygg golf-outfit ute på banan, musikinstrument, båttur eller kanske cykling (typ vintage cyklar med korgar) är bra idéer.

Om ni har ett husdjur det är något vi kan införliva, även de är ju en del av er lilla familj! Att ta med er hunden på er fotografering, kommer säkert att vara med till att göra det till en rolig upplevelse!

Filippa och Jimmy april 2016

#6 Aktiviteter

Aktiviteter är fantastiska i förlovningsbilder. De ger er något roligt och naturligt att göra samtidigt som det gör fotograferingen personlig och intressant.

Ni kan hyra en roddbåt på en lokal sjö, hästridning, kanske någon ni känner har en vintage bil ni eller vad sägs om en vintage husvagn? Ni kan besöka en loppmarknad, hyra en tandemcykel eller plocka jordgubbar. Hitta en mysig glasskiosk på stranden, glass är gör bilderna romantiska och kul! Är det höst kan ni plocka äpplen eller varför inte leta upp ett fantastiskt pumpfält? Ha en picknick i skogen eller på stranden för några riktigt romantiska bilder.

brollopsfotograf_rom_destination_photographer_wedding_kullafoto_dans