Bröllopsfotograf Skåne, Wedding photographer Sweden » I love storytelling, details, creativity and the Golden hour

Info Bröllopsfotografering

 

Alla bröllop är unika! Era kläder, era gäster, maten, tårtan, lokalen, temat, talen och känslorna. Jag har fotograferat många bröllop och även om många bröllop har mycket gemensamt så finns det alltid saker som gör varje bröllop unikt. En brudklänning kan vara ärvd eller den kan kosta 100.000kr. En bukett kan plockas på ängen eller bindas av blomsterkonstnären. Tårtan kan bakas av svärmor eller beställas på kungliga konditoriet. Men en sak som är gemensam för alla bröllop – de kostar mycket pengar! En del bröllop har kostat otroligt mycket pengar… Det som gäller då är att välja det som man själv anser som viktigast. Att prioritera det som för ER är det allra viktigaste… Och tänka på vad som faktiskt finns kvar dagen efter när champagnen är urdrucken, maten uppäten och gästerna åkt hem…

Att fotograferas av mig innebär inte att man köper några bilder. Fotograferas ni av mig så investerar vi i era minnen. Jag fångar era ögonblick, er värme och kärlek. Vi skrattar tillsammans och låter de speciella stunderna få komma av sig själv. Jag kommer inte att be er att skratta – jag kommer att få er till att skratta! Jag vill inte att ni ens ska tänka på att försöka se snygga ut utan istället fokusera på att ha det roligt och njuta av er bröllopsdag. Att ni blir fina på bild är mitt jobb – det ska ni inte bekymra er om! Jag dokumenterar det första ögonblicket när ni ser varandra, det krampaktiga armtaget när ni går in i kyrkan, glädjetårarna i din mammas ögon, riset i gruset, de vackra dekorationerna i festsalen, dropparna i champagneglasen och brudvalsen i månskenet. Korta små ögonblick som är över på en sekund! Ögonblick som jag ser och fångar med min kamera och ger tillbaka till er så att ni kan återuppleva dagen, om och om igen. Mitt mål med er bröllopsdag är att berätta en historia… ER bröllopssaga!

Vill ni boka mig för er bröllopsfotografering? Har ni bestämt er för att ni vill veta mer? Det jag först behöver veta är datumet för er vigsel. Många är ute i mycket god tid och bokar ett eller två år i förväg. Om ert datum fortfarande är ledigt skickar jag en prislista och information om hur jag jobbar och tänker. När ni valt paket, bokar vi och skriver avtal. Vi bestämmer också tid för ett planeringsmöte, där vi i lugn och ro pratar igenom era önskemål och er dag i detalj. Vill ni träffa mig innan ni bokar så går det också jättebra! Bor ni långt bort eller utomlands kan vi ta ett möte över Skype.

Spara pengar för att kunna prioritera rätt… Om ni vill ha lite tips om olika saker som man kan göra själv för att spara pengar, så har DN skrivit en bra artikel om just det. T.ex. att man kan köpa begagnade kläder – det finns massor av bra loppis butiker, utnyttja butikernas reor och handla allt eftersom. Alltså vara ute i god tid! Det sista gäller inte minst för att boka sin bröllopsfotograf då jag själv vet hur många förfrågningar som jag tackar nej till när man närmar sig vår och sommar. Detta gäller så klart även de mest populära festlokalerna och kyrkorna. Vissa av dem kan behöva bokas år innan. Och likaså om man har en speciell vigselförrättare som man önskar. En annan idé är att ha bröllopet på en vardag. Då är oftast både lokal och kyrka lättare att boka, fotografen kanske har ett lägre pris eftersom det är en vardag och ni har hela helgen till att mysa med era vänner som kanske har kommit långväga från! Tänk dock på att det kan bli väldigt mycket jobb om man gör det allt själv (jag vet för vi gjorde själv det mesta till vårt bröllop som var på en fredag) och då kan det vara smart att be kompisar och släkt att hjälpa till. Något som de flesta bara tycker både är roligt och en ära.

Sofiero slott bröllop