Bröllopsfotograf Skåne, Wedding photographer Sweden » I love storytelling, details, creativity and the Golden hour

Trash the dress – also known as “fearless bridal” or “rock the frock”

Trash the Dress är en lite häftigare fotografering där brudparet gör en fotografering efter sitt bröllop i sina bröllopskläder. En fotografering där man kan ta ut svängarna lite extra utan att var så där extremt försiktig som man är på bröllopsdagen. Det innebär nödvändigtvis inte att man ska ta sönder sin bröllopsklänning och ordet ”Trash” (förstöra) skrämmer ofta många brudpar som tycker det är häftigt med kreativa, annorlunda bröllopsporträtt men som sedan tvekar och tror att det deras plagg ska bli helt förstörda. På sin höjd kan man behöva kemtvätta sina kläder efter en Trash the Dress- fotografering.

Man ska istället se det som en möjlighet för att ta på sig sina bröllopskläder igen och ta bilder under andra förutsättningar än på bröllopsdagen. Dessutom kan man ju välja precis vilken tid man vill ta bilderna t.ex vid gryning eller skymning! Det är också skönt och kreativt att inte vara under tidspress, som man är på sin bröllopsdag. På själva bröllopsdagen är brudparet fokuserade på så mycket annat. Gäster som väntar, tider ska hållas och de är rädda för att smutsa ner kläderna och skorna innan kyrkan.

Om man nu inte gör det extrema och eldar upp klänningen så kan det räcka med att man tar sig till platser som man gärna avstår på bröllopsdagen. Ute på ett otillgängligt berg, på en brygga, liggandes på ett fält, i en skog, i en hage, på häst, i havet, i en fontän, på tivoli, i en gammal nedgången industribyggnad, i en biltvätt eller på en bilskrot. Ofta så är kontrasterna mellan den glamorösa brudklänningen och den råa miljön sagolik och man kan få helt fantastiska bilder! Ni och fantasin sätter gränsen och jag kommer inte att övertala er att göra något som ni inte vill.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*