Bröllopsfotograf Skåne, Wedding photographer Sweden » I love storytelling, details, creativity and the Golden hour

Ljuvligt överraskningsbröllop en sommarkväll i Viken ♡ Anne + Robert

När Anne & Robert kontaktade mig och berättade att de ville boka mig för ett hemligt bröllop så blev jag naturligtvis genast nyfiken! Deras plan var att bjuda in alla gästerna till en bröllopshelg i Viken! Den skulle starta med mingel på fredagen, på lördagen skulle det bli bröllop med efterföljande lunch hos Rut på Skäret och sen “Barbeque & Boogie” på kvällen. Nu var jag redan bokad till ett annat bröllop till lördagen så tyvärr kunde jag inte plåta det också men jag fick ju vara med på den viktigaste dagen! Eftersom det var ett hemligt bröllop så började vi att fotografera i konstnären Simon Arnes fantastiska  trädgård med otroliga buxbomsklot!  Den är helt privat och inga gäster kunde se brudparet där. Sen medan gästerna minglade hos Annes föräldrars underbara hus och trädgård, kunde vi smita ner till stranden nedanför golfklubben i Viken och ta porträtt i mitt favoritljus, den så kallade golden hour*. Ett fantastiskt vackert ljus kom från den låga solen och vi njöt den ljumma sommarkvällen och av att de snart skulle avslöja sin hemlighet för gästerna!

Anne & Robert 23 augusti 2013 http://annalauridsen.com

Jag och Alexandra, min assistent, skyndade oss därefter tillbaka till trädgården för att vara redo när gästerna skulle överraskas av en säckpipeblåsare (Annes familj härstammar från Skottland) som skulle leda dem till kyrkan. Det var en så otroligt fin stund när folk glada, rörda och nästan andäktiga gick i bröllopståg till kyrkan som ligger ett stenkast från huset. Jag fick torka mina tårar ett par gånger ♡ Kl.20:30 började ceremonin av att brudparet stolt och lite busigt kom in i kyrkan till säckpipemusik. En vacker, rolig och väldigt vacker vigsel som även förgylldes av att deras vän, otroliga sopranen Annie Fredriksson sjöng så att ögonen blev våta igen. Efter gratulationerna på kyrkbacken gick turen tillbaka till huset mellan marschaller och så var det dags för bubbel, snittar & 50-talsmusik! Detta var ett av de mysigaste, varmaste, trevligaste och finaste bröllop jag varit på och jag måste säga att jag varmt kan rekommendera andra brudpar att ta efter! Efter vad jag hörde efteråt så var hela helgen lyckad och vad kan man mer få ut av detta? Jo att gifta sig på en fredag är en väldigt bra idé eftersom man kan mysa med sina gäster i flera dagar! Avslutningsvis måste jag berätta att jag träffade Anne & Robert på ett bröllop igen bara för några helger sedan då deras kompisar gifte sig på Grand Hotell i Lund (jag var bröllopsfotograf). Då var det en fin mage som stal uppmärksamheten! Magen har nu blivit till en liten Tom ♡

Finaste ni – all lycka i världen till er och er lilla son och så hoppas jag att vi ses många gånger i 2014 ♡

 * “Golden Hour” kallas den sista timman innan solnedgången, då får man allra bäst ljus och det är favorittiden på dygnet när jag plåtar. Timman efter soluppgången är samma sak.
 
Vendors list:
 
Klänning:  Fur coat no knickers
Brudskor/stövlar:  LK Bennet –  Ilse Jacobsen
Kostym:  Morris
Hår & Make-up: Goodness Ulrika Skantz
Accessoarer: Fur coat no knickers
Blommor:  Kulla Gunnarstorps gårdsbutik / brudgummens mor
Bordsdekorationer/andra dekorationer: Kullagunnarstorps gårdsbutik
Solister: Annie Fredriksson
Säckpipeblåsare: Åke Gullander The Griffin Pipes & drums
Catering: Vikens hamnkrog
Tack även till konstnären Simon Arne för att vi fick fotografera i hans fantastiska trädgård!
Om du vill läsa mer om den kan du göra det via denna länk
 
Nedan följer Anne & Roberts tips på saker att göra och ställen att besöka i Kullabygden, listan fanns med i deras bröllopsinbjudan! 
Finaste brunchen: Saluhallen, Höganäs
Vackraste utsiktsplatsen: Grand Hotel i Mölle
Skönaste retro frukosten: Konditori Östersund, Viken
Charmigaste golfbanan: Vikens GK
Bästa butiken: Keramikfabriken i Höganäs
Vackraste parken: Krapperup
Originellaste loppisen: Roffes vid Svedberga kulle
Godaste tomaterna: Viken Tomater 
Coolaste konsten: Gordon Skalleberg i Arild
Roligaste äventyret: Nimis på Kullaberg
Bästa lunchen i Viken: Babord
Charmigaste pizzerian: Oscarsgården i Mjöhult
Bästa doppet: Piren i Viken
Trevligaste sommarmaten i Viken: Galejen & Strandsidan

Back to top

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*